Industrieele messen

Industrieele en Machine- messen van Vetter BV sinds 1891

Vetter BV is gespecialiseerd in het produceren en hoogwaardig slijpen en leveren van kwaliteitsmessen voor de grafische-, voedings-, recycling -,hout- en metaalverwerkende industrie. Onze slijperij is uitgerust met specialistische slijpmachines, bijzonder geschikt voor het slijpen van Tungsten Carbide messen en diverse geharde staalsoorten tot lengtes van meer dan 3 meter.

Wij produceren zelf diverse soorten van industrile messen in RVS, PM materialen , HSS en alle gereedschapsstalen. Tevens hebben wij een breed programma producten, die direct in het gebied liggen van afwerken, in de grafische industrie. 


Slijpservice:

De scherpte van Vetter vindt u terug in een groot geavanceerd machinepark voor het slijpen van alle voorkomende messen en slijpmethodes. Door onze jarenlange ervaring op het gebied van slijpen, kunnen wij u een zeer overtuigende slijpkwaliteit leveren. De firma Vetter is onbetwist een specialist in het herslijpen van moeilijk verspaanbare staalsoorten. Tevens kunnen wij een drie fase slijptechniek op uw hardmetalen mes aanbrengen. Hierdoor wordt een absoluut minimale weerstand bereikt bij het snijden. Elke fase heeft maar kort contact met het te snijden product, waardoor papierstof en wrijving geminimaliseerd wordt. 


Tungsten Carbide messen Starcut:

De Tungsten Carbide Starcut is het mes wat wereldwijd gebruikt wordt in de grafische industrie en toepasbaar is op verschillende te snijden producten. 

De Starcut  heeft een wolframcarbidekorrel die viervoudig kleiner is dan de universele soort, conventioneel hardmetaal. Dit resulteert in een ruim vierkeer langere standtijd. Hierdoor ontstaat er minder slijtage aan de messen en hebben uw messen dus een langere levensduur.

De STARCUT ; voor lang gewenste standtijden, ook voor metaal gecoat papier, zeer goede vormnauwkeurigheid, geringe aanhechting van materiaal, minder kans op weg schuiven van de te snijden stapel papier, standtijd verbetering ca. 5 tot 8 maal t.o.v. standaard hardmetaal en absoluut stofvrij snijden.

Tevens kunnen wij u voorzien, van messen in nog eens 5 verschillende kwaliteiten. Hierdoor kunnen wij u altijd de juiste kwaliteit adviseren, voor de juiste toepassing.

         Chroomstaal

         H.S.S.

       Poeder metallurgische H.S.S  ( S690 en S390)

 M    Tungsten Carbide Unicut

        Tungsten Carbide STARCUT

Rondemessen / Slitters:

Uiteraard vindt u bij ons een breed assortiment rondemessen.

De messen worden aangeboden in 6 kwaliteiten, waaronder diverse soorten Tungsten Carbide.

Door onze jaren lange ervaring op het gebied van snijden, weten wij u uitstekend te informeren. Hierdoor wordt een lange standtijd bereikt en machinestilstand wordt beperkt tot een minimum.  

Trimmermessen en driesnijders:

Door onze lange relaties met klanten in de afwerking van de grafische industrie, is het voor ons een kleine moeite om u goed te adviseren over ons uitgebreide programma trimmer en driesnijder messen. Wij kunnen de messen leveren vanaf een standaard kwaliteit staal, tot in een zeer hoogwaardig Tungsten Carbide hardmetaal. Voor Mller Martini, Wohlenberg, Kolbus, Ferag, Perfecta etc..

  

Papierboren: 

Bij Vetter vindt u een ruime sortering kwaliteitspapierboren voor o.a.: Citiborma, Hang, Nagel, Stago, Iram, etc.

De diameters 2.0 t/m 22; zijn direct leverbaar uit voorraad!

 
H.S.S  (standaard)

       Titanium ( textiel, rubber )

       Teflon  ( MC, kunststof, moeilijk te boren materiaal)

        Tungsten Carbide  (zeer grote oplagen)

Snijlatten:
De snijlatten worden wereldwijd verkocht en worden met de hoogste precisie

vervaardigd. De snijlatten bieden wij aan in 6 verschillende kwaliteiten. Wij adviseren u echter om grijze of groene snijlatten te gebruiken in combinatie met Tungsten Carbide messen. De rode snijlatten kunt u alleen in combinatie met standaardmessen gebruiken, zoals Staal en HSS. Voor u zijn er continu zon 10.000 snijlatten op voorraad!


Magneet pads:

Met deze magnetische beschermers kunt u op eenvoudige wijze u kostbare drukwerk beschermen. Bijvoorbeeld bij het snijden van visitekaartjes, boeken etc. Plaats de magneet met schuim onderaan de mesbalk. Na het snijproces verwijderd u ze weer op eenvoudige wijze. De pads worden geleverd in een pak van twee stuks.


Perforeerlijnen en Perforeermessen:      

Om het gehele pakket voor het afwerken compleet te maken, vindt u bij Vetter een brede lijn aan perforatiemessen, ril en snijlijnen.

Leveringen voor o.a. MBO, Stahl vouwmachines. Wij leveren zowel standaardmessen, als perforeermessen, slitters en zo nodig met speciale wensen.

Perforeerlijnen, perforatiemessen en slitters kunnen wij leveren in alle soorten en maten. Wij leveren de messen in Staal en HSS.

De standaard MBO, Stahl, Heidelberg 30mm slitters en perforeermessen leveren we doorgaans direct uit voorraad.    


Stansplaten en Wasrakels:

Laat u door ons verder informeren over een zeer uitgebreid programma stansplaten. Wij proberen zoveel mogelijk de stansplaten aan te bieden in een extra gehard stainless steel van 0.81 mm dik. Hierdoor wordt een grote kwaliteit gewaarborgd. De Heidelberg platen worden allen geleverd in een extra harde kwaliteit.

Om het geheel compleet te maken kunt u bij ons ook terecht voor wasrakels die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Deze wasrakels zijn uitstekend bestand tegen inkt en oplosmiddelen.

Wasrakels voor o.a.: GTO, Quickmaster, Speedmaster, Kora etc.


Ophaal en bezorgservice t.b.v. slijpservice:

Iedere dag is onze chauffeur onderweg om alle messen op te halen of weer retour te bezorgen. Een telefoontje naar ons kantoor in voldoende om deze zorg voor u weg te nemen. Het transport wordt volledig gratis en in eigenbeheer uitgevoerd.