Geschiedenis

Vetter B.V. is sinds 1891 werkzaam in de metaal te Amsterdam. In 1891 is de heer F. Vetter in de Dirk van Hasseltsteeg het bedrijf gestart, als fabrikant van diverse onderdelen startte hij met wat stoom aangedreven excenterpersen en een smidse.

Voor de oorlog werden speciale Duo-seats gefabriceerd voor motorfietsen, Vetter had diverse patenten op zelf ontworpen modellen waarmee men een passagier mee kon vervoeren. Later ontstond er een specialisatie in het slijpen en vervaardigen van industriŽle messen wat tot de dag van vandaag als een van de kerncompetenties van Vetter bv gerekend mag worden.  Vanaf 19xx is Vetter bv zich tevens meer en meer gaan toeleggen op het mechanisch frezen en draaien van (hard) metalen (half) fabricaten en is Vetter meer een toeleverancier geworden.

In 2006 is de firma Lifa overgenomen door Vetter bv. Door deze overname is de gehele organisatie toegerust op het leveren en vervaardigen van speciale verlichtingarmaturen, instrumenten voor natuurkundig onderwijs en fijnemechanische halffabricaten.

Aan deze site kunnen geen rechten worden ontleent.